:::: MENU ::::

Közde Türk kahvesi

11143478_832787143457017_8448445940074089911_n

Közde ve bakır cezvede pişirilirse tadına doyulamayan,yanında bir bardak suyu ve bitter çikolata,kestane şekeri veya lokumla harika giden Türk Kahvesinin birde köpüklü olanı makbul..

Malum bayramından dolayı şu sıralar gördüğüm bütün lezzetlere gözüm düşüyor. Hatta İftardan sonra yerim diye aldığım çoğu şeyi yiyemiyorum. 🙂 İftardan yer kalmıyor.

Fakat 40 yıl hatrı olan Közde Türk kahvesi şu sıralar en favorim. Hele ki yanında iki lafın belini kıracağın dostlar da varsa tamamdır.

DSCF2126

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1 Kişilik

  • 1 kahve fincanı soğuk su
  • 1 çay kaşığı dolusu kahve(taze çekilmiş)
  • Tozşeker
  • 🙂
  • ve Köz olmuş ateş.

Şekersiz sevenler için 0 şeker 🙂
Orta kahve sevenler için 1 çay kaşığı tozşeker
Şekerli kahve sevenler için 2 çay kaşığı tozşeker

Benzer Yazılar

Paylasmak istersen Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrBuffer this pageShare on RedditEmail this to someone

Evet, Konu hakkındaki düşüncelerini alalım ?

  • 17 + 3 = ? (İşleminin Sonucu)